DE
Konzerváló állapotmegőrző kezelések

Felkeltettük érdeklődését?

Fog felépítése gyökércsap segítségével

Egy gyökérkezelt fog esetében, amennyiben a koronai részből nagymennyiségű fogszövet hiányzik, azt pótolnunk szükséges, hogy a fogra koronát készíthessünk. Ha a fog még megmenthető és nem szeretnénk implantátummal pótolni, a fogorvos felépítheti a fogat gyökércsap segítségével. A gyökértömés egy részét eltávolítjuk, a helyére a gyökércsatornában cementtel rögzülő csapot készítünk. A készülő csap lehet előre gyártott csap ill. lehet individuális ún. öntött csap, amelyet fogtechnikai labor készít. Utóbbi pontosabb, viszont pár napot várni kell az elkészültére. Amennyiben a fog gyökércsappal sem menthető, úgy szóba jön a fog eltávolítása és implantátummal történő pótlása is. 

Ha letörött a foga ne várjon vele, keressen fel minket a lehető leghamarabb!

vissza

Gépi műszeres gyökérkezelés

Amikor a fogszuvasodás túl mély és eléri a fogbél belsejét, ún. pulpitis vagy fogbélgyulladás alakul ki. A fog először hideg-meleg érzékennyé válik, a páciens erős fájdalmat tapasztal. Idővel a fog elhal, és ún. gyökércsúcsi gyulladás alakul ki. Ez az esetek egy részében krónikus, mivel nem fáj, a páciens nem sejt róla semmit. Ez a krónikus gyulladás fellángolhat és akuttá, gennyes gyulladássá alakulhat, mely nagy duzzanattal és erős pulzáló fájdalommal jár. Ahhoz, hogy elkerüljük a fog eltávolítását és implantátum behelyezését, a fogat gyökérkezelni szükséges. Ennek során a fog belsejében elhelyezkedő igen bonyolult gyökércsatorna anatómiát a fogorvos kitisztítja, feltágítja, fertőtleníti, majd panaszmentesség után a fogat végleges gyökértöméssel ellátja. A gyökérkezelés sikerességét nagyban befolyásolja az alkalmazott technika és a felhasznált eszközök, anyagok. Fogorvosi rendelőnkben a gyökérkezelést a gép gyökércsatorna megmunkálás Rolls-Roys-ával, a japán Morita cég endomotorjával végezzük.

Ha bármi fáj, ne várjon vele, hívjon bennünket, mi segítünk! 


vissza

Esztétikus tömések, inlay-k, onlay-k, overlay-ek.

A lehető legjobban akkor járunk, ha rendszeresen és időben felkeressük fogorvosunkat, részt veszünk a fogak és implantátumok időszakos kontrollján. Ha már kialakult a fogszuvasodás, az adott fogat töméssel szükséges ellátni. Fogorvosi rendelőnkben kizárólag fehér színű, esztétikus tömőanyagokkal dolgozunk. Tömőanyagaink gyártói a legnevesebb európai gyártók (3M, GC). 

Nagyobb méretű fogszuvasodás esetén a tömések elérik teljesítőképességük határát. Ilyenkor ajánlatosabb inlay-t ill. onlay-t választani. Ezek a rendelőben előkészített, fogtechnikai laborban készülő, ragasztott szilárd tömések. Anyaguk lehet kompozit, kerámia és arany is. Előnyük, hogy precízebbek, nagy szuvasodás esetén tartósabbak. Segítségükkel elkerülhető a fog elvesztése, így megelőzhető az implantátumok idejekorán történő behelyezése.

A féléves kontrollvizsgálat megóv a nagyobb problémáktól! 


vissza