DE
Fogpótló kezelések

Felkeltettük érdeklődését?

Fémmentes, zirkónium koronák

Ha Ön koronát vagy hidat szeretne, a legmegfelelőbb választás a fémmentes, cirkónium korona illetve cirkónium híd. Ezek előnye - szemben a fém-kerámia koronákkal -, hogy nem tartalmaznak fémet. A fém azon túl hogy fekete, természetellenes színű, lehet allergizáló hatása is. A cirkónium koronák előnye, hogy szilárdságuk ugyanolyan jó, mint a fémet tartalmazó koronák, azonban esztétikailag egy lényegesen magasabb minőséget képviselnek. A koronák szinte megszólalásig hasonlítanak az élő, saját fogakhoz. A cirkónium koronák esetében nincsen zavaró, fekete fémes szél a koronák szélén. Mosolygáskor látható frontfogak esetében szinte kizárólag a fémmentes koronákat ajánljuk, de gyakori igény a pácienseink részéről, hogy a szájukban ne legyen fém pótlás, ezért hátsó régióban is gyakran készítjük.

Fix, nem kivehető fogpótlást szeretne? Cirkónium korona a megfelelő választás! 


vissza

Rejtett elhorgonyzású fogpótlások

A rejtett vagy csúsztatós elhorgonyzású fogpótlásokat kombinált fogpótlásoknak is nevezzük. Az elnevezés oka, hogy a fogorvos kombinálja a fix, nem kivehető fogpótlásokat a kivehető fogpótlásokkal. A kivehető fogpótlás részt egy fix híd tartja rögzítő elemek segítségével (csúsztató, patent, stb.). Előnye, hogy olyan esetekben is alkalmazható, amikor az implantátumok behelyezése nem vagy csak nagy költségek ellenében lenne lehetséges. A páciensek számára sokkal komfortosabb megoldást jelent, mint egy hagyományos kivehető fogpótlás. A rögzítő elemek rejtettek, a külvilág számára láthatatlanok, ezért esztétikájukban hasonlatosak a teljesen fix pótlásokhoz. 

Más megoldást szeretne, mint a fogászati implantátum? A kombinált fogpótlás az Ön választása! 


vissza

Kerámia héjak

Amennyiben a frontfogak területén a páciens elégedetlen azok esztétikájával, színével, szóba jön kerámia héjak készítése. Előnye a koronával szemben, hogy kevesebb foganyag veszteséggel jár. Fontos tudni azonban, hogy nem minden eset és nem minden fog alkalmas kerámia héjak készítésére. A fogorvos csak egy alapos fizikális és röntgen vizsgálatot követően tudja megmondani, melyik a páciens számára a megfelelő megoldás: kerámia héj vagy fémmentes, cirkónium korona. 

Amennyiben érdeklődik a kerámia héjakkal kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot, jöjjön el ingyenes konzultációra! 


vissza

Implantátumokra rögzülő fogművek

Az implantátumok Magyarországon és az egész világban megváltoztatták a fogorvosi ellátás gyakorlatát az elmúlt 20-30 évben. Mára egy kiforrott, egyszerűen beültethető, legfőképpen biztonságos technológiáról van szó. A mai módszerekkel steril körülmények között beültetett implantátumok sikeressége 98-99% körül mozog. A páciens számára a beültetés a legtöbb esetben kevesebb panasszal jár, mint egy egyszerű foghúzás. A fogászati implantátumok segítségével pótolni tudjuk az elvesztett fogakat, fix, nem kivehető fogpótlásokat tudunk készíteni. Adott esetben implantátumok segítségével rögzíteni tudunk kivehető pótlásokat, ezáltal nagyban javítva a kivehető fogpótlások komfortját. Ahogy más kezeléseknek is, az implantátumoknak is megvan a maguk indikációs területe, szituációk, amelyben megfelelően elláthatják a feladatukat. Nem az implantáció jelenti a Szent Grált a fogászatban, de Megfelelő helyen és időben alkalmazva saját fog érzetét és komfortját adják a páciensnek. Minden implantátum beültetést gondos tervezés és konzultáció előz meg, ezért a fogorvos csak egy személyes találkozás ill. vizsgálat után készíthet megfelelő kezelési tervet. 

Amennyiben implantátumot szeretne, ne várjon, vegye fel velünk a kapcsolatot, jöjjön el ingyenes személyes konzultációra! 


vissza

Fémkerámia koronák

Napjainkban a fémmentes cirkónium koronák elterjedésével némileg háttérbe szorult a használatuk. Vannak esetek azonban, ahol a mai napig alkalmazzuk őket. Ilyen az őrlő régió területe, amennyiben a pácienst nem zavarja a sötét fémszegély megléte. Implantátumokon csavarral illetve cementtel rögzülő fogpótlásként is alkalmazzuk a fémkerámia koronákat, gyakran anyagi szempontok miatt is, mivel olcsóbb megoldást jelentenek, mint a fémmentes, cirkónium koronák. 

Koronát szeretne, de nem tudja hogy cirkónium koronát vagy fémkerámia koronát válasszon? Látogasson el hozzánk személyes konzultációra! 


vissza